Thursday, July 10, 2014

Provence - Pas de probleme

Franța, nu era una din destinațiile în care țineam neaparat să ajung. Anul ăsta. A fost o întâmplare. În mintea mea și pe buzele mele tot repetam Toscana...imaginându-mi aleile lungi umbrite, dintre câmpiile și dealurile liniștite, care uneau o așezare de alta.
Într-una din zile, zilele alea în care simți că ai nevoie de vreun semn...apare un video minunat care promova o excursie în Provence!!!

Provence, mon amour...a fost un fel de dragoste neașteptată...ca atunci când încă tânjești după iubirea neîmplinită și te lași purtată de propriile valuri, neînțelegând din care parte va bate vântul...îți imaginezi tot felul de istorii..și îți apare..din senin această imagine fericită, la doar câțiva km departare...
Te ia un val de entuziasm, pe care vrei să-l prindă și alții...și iata că ideea începe să capete contur, iar personajele își ocupă treptat locul în scenă.

Trezindu-te în Nisa, în partea sa veche și turistică, după doar o noapte, începi să te simți de-al casei. Nu mai ai niciun moment de incomoditate. De parcă mereu te-a așteptat pe tine, ca un suflet pereche.
Romantică și plină de aromă și culoare ziua, te cuprinde în brațele ei, ca mai apoi seara să se transforme într-o ștrengară, care a uitat de orice inhibiție..dar nu a uitat de tine, te ține de mână și te poartă pe străduțe de fiecare dată, parcă noi. 

Orașele vechi din această regiune sunt minunate și parca ai vrea să ai mai mult timp să le descoperi, să te împrietenești și cu ele. Dar nu prea ai cum, ți se face repede dor de Nisa ta. Și revii.

În acest Provence, al nostru, nu am văzut câmpurile cu levănțică, dar parfumul ei era prezent la fiecare colț de strada, în fiecare magazin de suveniruri. În unele din ele m-aș fi mutat imediat, într-atât de bine amenajate și pe gustul meu erau. Iar oamenii care poate deja nu mai observau deliciile de care aveau parte în fiecare zi, pentru că, erau ale lor...și deja nu-i mai impresionează, nu încetau să fie bine-dispuși în fiecare zi, iar la orice "pardon" al tău, să fie absolut "pas de probleme"... cu zâmbetul pe buze...




No comments:

Post a Comment